Salo Volleyn sekasarjasta pistesija

24.7.2006

Salon turnauksessa debytoinut sekasarjajoukkue sijoittui hienosti viidenneksi.

Lujalaiset pelasivat Salossa nimellä Onnea Jarkalle, koska joukkueen manageri-huoltaja-sponsori-kapteeni Jarkka Miettinen pääsi sunnuntaina miehen ikään.

Ensimmäiseen sekasarjataistoon lähdettiin ilman suuria odotuksia, mutta lauantaisen kahden selkeän 2-0 voiton, yhden luovutusvoiton ja yhden 1-1 tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen lujalaiset ynnättiin lohkon ykkösiksi selkeällä piste-erolla. Tämä tiesi jo varmaa sijoitusta kuuden parhaan joukossa.

Lauantain vaihtuessa sunnuntaiksi pistettiin leiripaikalla lauluksi ja tanssiksi sekä nostettiin muutamat maljat Jarkan merkkipäivän kunniaksi. Parin tunnin juhlahumun jälkeen mentiin kiltisti nukkumaan, jotta sunnuntain pelit sujuisivat samalla mallilla kuin lauantaina.

Vaikka liki kuuden tunnin unet ovat turnauksessa luksusta, käynnistyi sunnuntai kuitenkin hieman tahmeasti. Ensiksi vastaan asettui sittemmin koko sarjan voittoon pelannut  Pyryt-joukkue, jonka miesarsenaali löi aina korkealta ja kovaa. Luja vei pyryläisten lukuisista virheistä johtuen ensimmäisen erän selkeästi ja Pyryt lähes yhtä selkeästi toisen. Jatkopeleissä pelattiin myös ratkaiseva kolmas erä ja se päättyi tuomarivirheen takia sääntöjenvastaisesti lujalaisten häviöön yhdellä pisteellä.

Lujalla olisi siis vielä ollut mahdollisen protestin kautta oljenkorsi jatkolohkovoittoon taskussa, mikäli seuraavassa olisi voitettu sisäviikkarista tuttu Monpasa. Monpasa esitti kuitenkin ottelussa parastaan lujalaisten tuskastuessa pitkiin palloralleihin. Tuloksena koko turnauksen heikoin peli ja selkeä 0-2 tappio Monpasalle.

Näin sijat 1-4 lipuivat käsistä ja jäljellä oli enää taisto sijoista 5-6. Tähän saatiin vastaan omat voitonmahdollisuutensa Lujan tavoin tyrinyt tuttu pusulalaisporukka PU-58. Taistelu venyi tässäkin kolmanteen erään, joka tällä kertaa huonon alun jälkeen käännettiin makealta maistuneeksi voitoksi.

Lujan miehiä oli Salo Volleyssa mukana myös miesten D-sarjan joukkueessa Pitelee Ilmoja. Ilmat oli turnauksessa kyllä kohdallaan, mutta miesten peli onnahteli. Ensimmäisessä ottelussa otettu 36-34 erävoitto sarjassa kolmanneksi pelanneesta Varissuosta oli pelien ainoa valopilkku, muuten sekä lauantain että sunnuntain ottelut sujuivat  tappioputkessa.